Cele mai bune vitrine frigorifice 2024 | Ghid Cumparaturi si Pareri

5
(44)

Vitrinele frigorifice sunt o solutie eficienta pentru mentinerea la rece a baturilor, dar si a alimentelor atat pentru o casa, cat si pentru un magazin, bar sau chiar restaurant. Spre deosebire de alte aparate frigorifice, vitrinele permit vizualizarea din exterior a produselor, fara a deschide usa. Sa alegi cea mai buna vitrina frigorifica poate fi o misiune dificila daca nu ai in prealabil informatia de care ai nevoie. In continuare, iti vom prezenta cele mai importante detalii de care sa tii cont atunci cand achizitionezi un astfel de aparat.

Top cele mai bune vitrine frigorifice : Recomandari 2024

Vitrina frigorifica Whirlpool ADN 201/1

  • Ofera o capacitate de 320 de litri
  • Este prevazuta cu panou de comanda mecanic
  • Dispune de sistem de iluminare interioara
  • Include functie de dezghetare automata, incuietoare usa si usa reversibila
  • Prezinta 5 rafturi gratare

Vezi detalii si pret


Vitrina frigorifica NEI SC40DMB

  • Ofera o capacitate de 360 de elitri
  • Include sistem dinamic de racire cu ventilator tangential
  • Este dotat cu cinci rafturi din sticla
  • Exteriorul este realizat din metal
  • Este echipat cu un singur compresor
  • Dispune de sistem de iluminare LED si functie de auto dezghetare

Vezi detalii si pret


Vitrina frigorifica Whirlpool ADN 203/1S

  • Prezinta o capacitate de 320 litri
  • Este prevazuta cu sase rafturi din sticla
  • Prezinta panou de control mecanic
  • Include usa reversibila si termometru
  • Pune la dispozitie functie de dezghetare automata si sistem de iluminare LED

Vezi detalii si pret


Vitrina frigorifica Snaige CD35DM-S300SD

  • Ofera o capacitate de 320 de litri
  • Este organizata cu ajutorul a cinci rafturi din metal
  • Include filtru de carbon activ
  • Este prevazuta cu panoul de control mecanic
  • Reglare inaltime rafturi

Vezi detalii si pret


Vitrina frigorifica STARCREST SBC-92BK

  • Prezinta o capacitate de 92 de litri
  • Iluminare LED
  • Poate stoca pana la 35 de sticle
  • Termostat reglabil
  • Rafturi din sticla

Vezi detalii si pret

 

Cum alegi cea mai buna vitrina frigorifica?

Tipuri de vitrine frigorifice

Tipul de vitrina frigorifica va fi ales si in functie de tipul de alimnete pe care le veti aseza acolo. Exista doua tipuri de vitrine frigorifice – cu ventilare fortata sau cu convectie naturala. Indiferent de varianta pentru care optati, ambele vor utiliza aer rece pentru a mentine alimentele la o temperatura constanta.

Diferenta consta in modul in care este emis aerul rece, ce va determina masura in care produsele vor fi afectate de aerul uscat. Mai mult decat atat, este bine sa tineti cont de faptul ca vitrina frigorifica este o solutie de racire a produselor pentru un timp limitat. Nu echivaleaza puterea de pastrare a unui frigider.

Vitrina frigorifica cu ventilare fortata functioneaza pe baza unor ventilatoare integrate. Acestea au rolul de a dispersa aerul rece printre produse. Odata ajunse la produse, aerul rece substituieste aerul cald, alimentele fiind mentinute proaspete.

Pe de alta parte, o vitrina frigorifica poate usca alimentele daca acestea stau prea mult timp in ea. De aceea, este potrivita pentru prajiturile si alte produse de patiserie care se vand rapid.

Vitrina frigorifica cu convectie manuala este potrivtia pentru produse din carne, lactate, peste sau legume. Nu usuca mancarea la fel de varianta precedenta. Presupune alt principiu de functionare: foloseste un vaporator ce determina aerul cald sa se ridice, timp in care difuzeaza aer rece peste alimente. Nu exista fluctuatii de temperatura, iar ventilatia curentului dispare.

Pe piata putem gasi o multime de modele disponibile. Fie ca disctam despre vitrinele verticale, vitrinele mini, cele orizontale, duble sau simple, cu rafturi sau compartimente.

Vitrina frigorifica orizontala este ideala pentru produse de patiserie, delicatese din branza si carne sau fructe si legume. Pentr produsele de patiserie, este indicata cea cu rafturi si pereti din sticla. Vitrina potrivita pentru carne si branza este mai lunga si joasa, prevazuta cu usi curbate. Insa, daca aveti nevoie de una pentru fructe si legume, atunci veti cauta o vitrna compartimentata, prevazuta cu rafturi astfel incat sa puteti aseza marfa pe categorii.

Vitrina verticala este ideala pentru bauturi, sticle de vin, bere si asa mai departe. Nu ocupa mult spatiu si sunt destul de inalte si spatioase. Include rafturi din gratar unde vor fi amplasate produsele. In functie de cate produse aveti de depozitat, puteti alege intre o vitrina simpla cu o singura usa, dubla sau chiar cu mai multe usi. Deschiderea poate fi clasica sau prin glisare.

Vitrina frigorifica mini prezinta dimensiuni reduse si poate stoca o cantitate redusa de produse. Este ideala pentru situatiile in care aveti de asezat produse la promotie. Imita vitrinele verticale, avand un singur raft sau pot fi fara raft, cu capact din sticla transparenta.

Design si Dimensiuni

In ceea ce priveste design-ul, un prim aspect de luat in considerare este sticla. Produsele din vitrina trebuie sa fie cat mai vizibile. Puteti opta pentru vitrina cu sticla inclinata sau curbata in detrimentul celei cu sticla dreapta. Primele doua vor impiedica reflectia luminilor din tavan pentru a vedea mai usor produsele.

Totodata, maie xista si varianta vitrinei cu pereti din oglinda. Aceasta va crea impresia ca este mereu plina si poate arata foarte bine.

De asemenea, ar fi indicat sa evitati culoarea alba pe margini sau pereti. Culoarea neagra poate fi mai placuta din punct de vedere estetic, oferind un plus de eleganta produsului.

Rafturile pot fi din metal, gratar sau sticla. Sunt necesare pentru buna organizare a produselor, astfel incat acestea sa fie cat mai bine vizibile. Varianta rafturilor din sticla ofera senzatia de spatiu mai luminos.

Usi

In functie de dimenisunile produsului, vitrinele pot fi dotate cu una, doua sau  mai multe usi, insa cele mai popluare sunt modelele cu una sau doua. Si modul de deschidere al acestora poate varia: unvele se pivoteaza ca usile unui frigider, iar altele se gliseaza.

Cea din urma varainta ofera avantajul de a putea economisi spatiu important, mai ales daca sunteti conditionati in acest sens.

Functii si accesorii

Printre functiile necesare de care ar trebui sa dispuna o vitrina frigorifica buna se numara, in primul rand, cea de iluminare interioara. Aceasta ofera o vizibilitate mai buna asupra prodselor putand fi gasite mai usor.

Termostatul este cel care va permite sa controlati temperatura din interior si, implicit, conditiile de depozitare. Aceasta va fi adaptata in functie de sezon.

Functia de decongelare automata permite eliminarea ghetii si depozitarea intr-o tavita din spate, evaporandu-se ulterior. Astfel, nu va mai trebui sa dezghetati periodic aparatul.

Unitatea de refrigerare automata presupune ajustarea autoamta a temperaturii pentru mentinerea alimentelor.

Functia de evacuare a condensului este foarte utila caci fara ea sticla ar putea fi mereu aburita, in urma intalnirii aerului rece cu cel cald.

Reglarea umiditatii este o functie, deopotriva, utila care ajusteaza umiditatea din aer pentru a nu fi nici prea umed, nici prea uscat.

Rolele de transport va permit sa deplasati aparatul mai usor dintr-un loc in altul. Picioarele reglabile sunt utile atunci cand podeaua nu este perfect dreapta, asigurand un bun echilibru.

Compartimentare

Cele mai simple variante sunt prevazute cu rafturi metalice ampalsate la distanta egala unul fata de altul. Modelele mai bune permit reglarea distantei  dintre rafturi, in functie de nevoi. In acest fel, puteti personaliza si organiza mai usor spatiul.

De asemenea, modelele moderne sunt prevazute cu rafturi specaile pentru sticle, cu compartimente pentr oua etc. Daca totusi optati pentru o varianta cu rafturi din plasatic, asigurati-va ca acesta este de o calitate foarte buna.

Recomandari despre utilizarea vitrinei frigorifice

Atunci cand alegeti locul unde amplasati vitrina frigorifica, asigurati-va intai ca aveti suficient spatiu sa circule aerul in jurul ei. De asemenea, aveti in vedere sa nu exista vreo sursa de caldura in apropiere precum aragaz, sobe, radiatoare si asa mai departe.

Deasupra aparatului nu depozitati obiecte care au lichid sau foc.  De asemenea, daca doriti sa o curatati la un moment dat, intai asigurati-va ca a fost scoasa din priza si golita.

Puteti spala interiorul cu apa calduta si detergent neutru care nu lasa miros. La final, stergeti cu un burete si clatiti-l, apoi uscati cu o laveta moale.

Nu folositi multa apa pentr a nu patrunde in inzolatia termica sau in cutia pentru lampa de iluminare. Aveti grija sa curatati bine si izolatiile din cauciuc de la usa, indeosebi nevervurile burdufului unde se aduna de regula mizeria.

Curatarea exterioara se va realiza cu un burete umed si detergent. Stergeti apoi cu material uscat pentru a nu ramane urme. La final, conectati din nou aparatul la priza.

Instalati vitrina frigorifica int-o incapere cu temperatura medie, de 10-30 de grade Celsius. Feriti-o de sursele de caldura pentru a nu creste inutil consumul energetic. Montati in partea din spate distantiere care va vor ajuta sa nu o lipiti prea mult de perete. In zona superioara e nevoie de un spatiu de minim 25 cm.

Reteaua de alimentare la care va fi conectata trebuie sa respecte conditiile legale si sa fie prevazuta cu impamantare. Nu folositi prelungitoare sau adaptoare pentru priza.

Dupa conectarea vitrnei la priza, reglati temperatura folosind termostatul intr-o pozitie medie. Asteptati doua ore si apoi introduceti si produsele in interiorul sau.

 

V-a ajutat acest articol?

Logheaza-te si voteaza!

Medie note 5 / 5. Numar voturi: 44

Niciun vot inca! Fii primul care voteaza!