Cele mai bune combine frigorifice | Recomandari si Forum 2024

5
(78)

Combinele frigorifice fac parte din gama electrocasnicelor de baza in orice bucatarie, reprezentand o investitie pe termen lung, motiv pentru care alegerea unui produs bun este o conditie esentiala. Nevoile si preferintele cumparatorilor sunt foarte variate, de aceea, este imporant sa optam pentru cea mai buna combina frigorifica pentru nevoile noastre, astfel incat sa nu fim nevoiti dupa o perioada sa o schimbam. Spre deosebire de frigiderul clasic, o combina frigorifica ofera mai mult spatiu pentru congelator. Dar, mai intai, va propunem sa descoperiti in continuare mai multe informatii utile pentru a putea lua o decizie corecta.

Top cele mai bune combine frigorifice : Recomandari 2024

Bosch KGE49AICACombina frigorifica Bosch KGE49AICA

  • Ofera o capacitate de incarcare de 419 litri
  • Este realizata din inox anti-amprenta
  • Dispune de compartimente legume si fructe, compartiment pentru oua, pentru sticle, dar si pentru carne si peste
  • Functii si tehnologii: Low Frost, Functie vacanta, Functie super congelare, functie super racire, alarma usa deschisa, afisare temperaturta frigider, Fresh Sense, Vita Fresh si Low Fresh

Vezi detalii si pret


Combina frigorifica Samsung RB34C600ESA/EF

  • Prezinta o capacitate de 344 de litri
  • Dispune de usi reversibile
  • Mod de functionare silentios
  • Suport pentru oua si tava pentru gheata
  • Functii si tehnologii: Wifi, All Around Cooling, Alarma usa deschisa, No Frost, Power Cool/Power Freeze, Tehnologie Digital Inverter

Vezi detalii si pret


Bosch KGV58VLEAS

Combina frigorifica Bosch KGV58VLEAS

  • Pune la dispozitie o capacitate de 503 litri
  • Detine compartiment pentru fructe si legume, suport oua, suport sticle si compartiment pentru carne si peste
  • Ofera un mod de functionare silentios inregistrand cel mult 40 dB
  • Functii si tehnologii: Vario Zone, afisare temperatura, Vita Fresh, Low Frost, Fresh Sense

Vezi detalii si pret


LG GBP32DSKZN

Combina frigorifica LG GBP32DSKZN

  • Prezinta o capacitate de incarcare de 384 litri
  • Dispune de display LCD pe usa superioara
  • Usi reversibile
  • Autonomie de pana la 16 ore
  • Functii si tehnologii: Full No Frost, Smart Diagnosis, Door Cooling, Multi-Flow, Smart Inverter, Congelare rapida, Racire rapida, alarma usa deschisa, blocare acces copii

Vezi detalii si pret


Combina frigorifica Samsung RB34C600CSA/EF

  • Dispune de o capacitate de 344 de litri
  • Usa este reversibila
  • Compartiment pentru legume si fructe, suport oua, suport sticle
  • Autonomie de 9 ore
  • Functii si tehnologii: No Frost, Digital Inverter, All-Around Cooling, Metal Cooling, AI Energy, Congelare rapida, Racire rapida

Vezi detalii si pret

 

Ce tipuri de combine frigorifice exista? 

In primul rand, trebuie sa stabiliti ce tip de combina frigorifica doriti sa achizitionati. In acest sens, aveti urmatoarele optiuni:

  • Combinele frigorifice clasice sunt variantele standard, fiind si cele mai populare. Au un pret variat, pot fi gasite in mai multe variante de dimensiuni, design si dispun de o serie de functii si optiuni inovatoare. Pot fi amplasate oriunde in bucatarie, se pot muta usor si sunt usor de asortat cu restul pieselor de mobilier.
  • Combinele frigorifice incorporabile sunt potrivite pentru cei care vor sa obtina un aspect uniform al bucatariei si nu doresc ca aparatul frigorific sa fie la vedere. Ca orice alt produs incorporabil, va fi montat in mobilier, iar inchisa usa nu va ramane vizbil. Aceasta categorie poate presupune un pret mai mare si trebuie sa aiba un loc bine stabilit in momentul in care comandati mobila.

Aspectul combinei frigorifice     

Combina frigorifica este un aparat electrocasnic modern, iar design-ul poate fi un alt aspect pe care cumparatorul il va analiza pentru a se asigura ca va fi o optiune buna pentru bucataria sa. In principiu, aveti si aici cateva variante din care sa alegeti si sa decideti care este cea mai potrivita.

De pilda, combinele frigorifice din otel inoxidabil ofera un aspect elegant bucatariei si sunt foarte usor de integrat in orice decor. Puteti cauta modele cu finisaje mate sau din inox anti-amprenta pentru ca intretinerea lui sa nu va creeze probleme. Totodata, cele mai multe modele sunt magnetice, ceea ce inseamna ca puteti atasa magneti de frigider pe ele.

Combina frigorifica alba este o alegere potrivita pentru cei ce vor sa mearga pe stilul clasic si tind sa aiba si un pret mai scazut. Carcasa lor este usor de intretinut si poate fi integrata destul de usor in orice decor.

Combina frigorifica neagra ofera un design aparte, este foarte eleganta si impunatoare. Insa, aici trebuie sa fiti atenti la modul in care o asortati cu mobila si sa va asigurati ca piesele de mobilier si electrocasnicele sunt in concordanta.

Nu in ultimul rand, putem gasi modele de combine frigorifice in culorii vii, in stil retro sau aspect vintage, dar cu interior modern, care se adapteaza bucatariilor ce urmeaza acelasi design.

Eficienta energetica

Clasa de eficienta energetica este un indicator pe care trebuie sa il analizati in mod obligatoriu, fiindca fiecare cumparator isi doreste electrocasnice cat mai economice. Acest parametru se noteaza cu litere intre A si D, iar subdiviunile pentru cea mai eficienta clasa (A) se mentioneaza cu simbolul +.

Prin urmare, cele mai eficiente modele din punct de vedere al consumului energetic sunt cele incadrate in clase precum A+++, A++ sau A+. Cu cat combina frigorifica este incadrata intr-o clasa mai buna, cu atat va asigura ulterior un consum energetic mai mic.

In general, combina frigorifica reprezinta aproximativ 8% din valoarea facturii la energie, insa pentru a obtine performante cat mai bune , trebuie sa va asigurati ca achizitionati un produs cat mai economic. Chiar daca acesta ar putea presupune o investitie mai mare, pe termen lung, va fi cu siguranta rentabil.

Tehnologii de racire

Este esential sa verificati tehnologia de racire pe care aparatul pe care urmeaza sa il achizitionati o are la baza si sa aflati in detaliu despre ce este vorba. In continuare, va vom prezenta toate variantele pe care le puteti gasi pe piata la ora actuala si ce presupun acestea:

  • No Frost – implica scaderea temperaturii interioare folosind aer rece, prevenind astfel formarea ghetii pe peretii aparatului. Optand pentru acest tip de racire, nu va mai fi nevoie sa dezghetati periodic aparatul. Puteti gasi aceasta tehnologie (Full No Frost/ Total Frost) atat in zona frigiderului, cat si in zona congelatorului, dar sunt si cazuri in care ea apare doar in zona frigiderului.
  • Neo Frost – presupune un grad ridicat de umiditate in frigider de pana la 90%.
  • Low Frost – reduce formarea ghetii pe vaporizator.
  • Garden Fresh – permite aerului sa circule, astfel incat fructele si legumele nu se vor deshidrata usor.
  • Smart Frost – previne depunerile de bruma din congelator, transferand temperatura scazuta direct la pereti. Necesita decongelare foarte rara.
  • Perfect No Frost – scaderea temperaturii se realizeaza uniform in toata cavitatea aparatului, iar nivelul de umiditate este unul optim.

De asemenea, amintim si de sistemele de racire mai vechi:

  • Statice – implica racirea prin intermediul unui perete de gheata care se formeaza in spatele compartimentelor. Gradul de umiditate din interiorul aparatului este unul bun, alimentele mentinandu-se proaspete, insa temperatura nu este distribuita uniform.
  • Dinamice – prezinta in interior un ventilator ce contribuie la asigurarea umiditatii si la distribuirea uniforma a aerului rece.

Functiile combinei frigorifice

Asa cum spuneam anterior, combinele frigorifice fac parte din gama electrocasnicelor moderne, iar din dorinta de inovare, producatorii au implementat tot felul de functii utile cu scopul de a oferi performante cat mai bune. Printre acestea se numara:

Holiday este excelenta pentru perioadele in care sunteti plecati, asigurand un consum energetic mult mai mic.

Child lock impiedica accesul celor mici in interiorul aparatului.

Wi-fi permite controlarea combinei frigorifice direct de pe smartphone.

Dispenser apa asigura apa proaspata si rece in orice moment.

Voice Recorder face posibila lasarea mesajelor pentru cei dragi pe care le vor putea asculta cand ajung acasa. Este intr-adevar o functie de ultima generatie.

Functia de iluminare cu ajutorul LED-urilor integrate, pentru o vizibilitate mai buna asupra continutului.

Super congelare este o functie utila ce asigura o buna protectie alimentelor depozitate in congelator.

Afisaj LED permite efectuarea setarilor dorite, precum si verificarea nivelului de umiditate, a temperaturii, ceasului si altor detalii.

Avertizare usa deschisa ajuta la prevenirea dezghetarii aparatului si alterarea alimentelor.

Dezghetare automata este ideala pentru a nu mai pierde timp dezghetand produsul.

Smart Diagonosis ajuta la identificarea mai facila a problemelor de ordin functional ce pot aparea.

 

Organizare interioara

Sigur ca organizarea interioara este esentiala, precum si capacitatea de depozitare pe care o ofera si care trebuie sa fie suficient de mare pentru nevoile fiecarei familii. In general, familiile numeroase vor aprecia modelele cu capacitati de peste 200 de litri. Dar, indiferent de capacitatea pe care o ofera, este foarte important modul in care interiorul este organizat. De pilda, ar fi de preferat ca in partea de jos, combina sa dispuna de compartiment special unde sa depozitati fructele si legumele in conditii optime. Rafturile trebuie sa fie realizate din sticla securizata si sa ofere rezistenta de care este nevoie pentru sustinerea articolelor voluminoase. Totodata, sunt de apreciat acele modele care permit amplasarea rafturilor pe mai multe nivele. Ca accesorii suplimentare, sunt bine venite si suporturile pentru sticle. In plus, usa frigiderului trebuie sa dispuna de rafturi destul de spatioase unde sa puteti depozita sticle, borcane, recipiente de mici dimensiuni, oua si asa mai departe.

In ceea ce priveste congelatorul, varianta ideala este aceea a rafturilor tip sertar ce permit depozitarea alimentelor in functie de natura lor. In acest fel, veti putea depozita alimentele separat si veti preveni situatiile neplacute in care acestea vor imprumuta mirosuri si arome intre ele.

Intrebari frecvente despre combine frigorifice : FAQ

  • Cat de repede sunt congelate alimentele intr-o combina frigorifica?

Ca in cazul oricarui aparat frigorific, perioada de congelare variaza in fucntie de puterea combinei, insa aceasta caracteristica poate fi verificata in specificatii si o veti gasi sub forma unui numar de kilograme congelat in decursul a 24 de ore.

  • Ce inseamna tehnologia Inverter in cazul combinei frgorifice?

Tehnologia Inverter face referire la compresorul variabil ce permite realizarea unei economii energetice semnificative in comparatie cu variantele de compresoare clasice.

  • Pot schimba directia de deschidere a usii combinei frigorifice?

Daca usile sunt reversiible, da. Acest detaliu il puteti gasi in specificatii sau in manualul de utilizare.

  • Care sunt temperaturile optime pentru zona frigiderului?

In principiu, temperaturile de 3-4 grade Celsius sunt cele mai recomandate. Acestea previn dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului.

  • Am achizitionat o combina frigorifica noua – o pot porni imediat?

Nu. Ar fi bine sa lasati combina sa stea in pozitie veritcala cel putin 4 ore inainte de a o porni. Este recomandat acest lucru pentru a permite agnetului de racire sa se depuna.

  • Cat spatiu trebuie sa existe intre perete si combina frigorifica?

Pentru o ventilatie optima se recomanda sa lasati cel putin 5 cm spatiu liber in spate si pe ambele parti.

  • Pot pune mancarea calda sau bauturile in combina frigorifica?

Ar fi bine sa nu puneti. Temperatura va creste ceea ce afecteaza negativ celelalte alimente aflate in interior.

  • Cat dureaza pentru ca aparatul sa atinga temperatura setata dupa pornire?

Depinde de marimea, modelul si varsta combinei. Poate dura de la cateva ore pana la 24 de ore. In plus, procesul poate fi accelerat amplasand marfuri neperisabile in frigider.

  • La ce se refera autonomia combinei frigorifice?

Autonomia face referire la perioada in care, in cazul unei pene de curent sau a oricarei probleme la reteaua de alimentare, aparatul frigorific poate depozita alimentele in siguranta, la temperatura optima. Autonomia poate varia de la un model la altul, iar acest aspect poate fi verificat in specificatii. Indata ce durata autonomiei este depasita, aparatul poate incepe sa se dezghete.

cea mai buna combina frigorifica
cea mai buna combina frigorifica

V-a ajutat acest articol?

Logheaza-te si voteaza!

Medie note 5 / 5. Numar voturi: 78

Niciun vot inca! Fii primul care voteaza!